SEARCH
REGION: CZECH REPUBLIC
CS
Nemocnice Marienhospital optimalizuje procesy prostřednictvím integrovaného konceptu využití technologií

Konsolidovaný nákup a údržba ultrazvukových přístrojů snižuje náklady, zvyšuje efektivitu a šetří rozpočet, přičemž nedochází k narušení provozuy and saves budget, all while avoiding disruption to hospital operations

Náš zákazník MARIENHOSPITAL

S 19 odbornými klinikami, 20 mezioborovými centry a více než 750 lůžky je nemocnice Marienhospital Stuttgart jednou z největších nemocnic v hlavním městě spolkové země Baden-Württemberg. Přibližně 2 000 zaměstnanců ročně ošetří kolem 30 000 hospitalizovaných a 85 000 ambulantních pacientů. Katolická nemocnice, která poskytuje centrální péči a je zároveň fakultní nemocnicí univerzity v Tübingen, spojuje více než 130 let tradice se špičkovou medicínou. Rozsáhlá nabídka zařízení zahrnuje velké množství ultrazvukových systémů od různých výrobců.

Výzvy

Vysoká administrativní náročnost z důvodu různorodosti výrobců
Obtíže při řízení struktury nákladů
Vysoké náklady na školení personálu kvůli různorodosti modelů

Hledání řešení nezávislého na výrobci

Když nastal čas nákupu 25 nových ultrazvukových přístrojů, zvažovala nemocnice Marienhospital, že je kvůli jednoduchosti pořídí všechny od jednoho výrobce. Jediný dodavatel však byl nepraktický, protože žádný dodavatel nemohl ideálně pokrýt všechny lékařské požadavky. Zde se projevily silné stránky společnosti CHG-MERIDIAN. Společnost CHG-MERIDIAN, jako technologický partner nezávislý na dodavateli, mohla spojit velké investice s více dodavateli do jediné smlouvy.

Náš vzorec úspěchu přizpůsobený systému technology2use pro nemocnici MARIENHOSPITAL

ZAŘÍZENÍ

S 25 novými ultrazvukovými systémy v hodnotě více než jednoho milionu eur modernizuje nemocnice Marienhospital svůj přístrojový park a zajišťuje dlouhodobou technickou aktuálnost. Smlouva zahrnuje výměnu za nejnovější technologii již po čtyřech a půl letech, což dlouhodobě snižuje náklady na údržbu, opotřebení a prostoje.

FINANCE

Klasický leasing: Mottem našeho konceptu financování je užívání místo vlastnictví. Díky pravidelným splátkám, které zahrnují servis a údržbu, leasing zjednodušuje plánování rozpočtu po celou dobu trvání a chrání likviditu.

SLUŽBY

Vzhledem k tomu, že součástí pronájmu je smlouva o kompletní údržbě, je společnost CHG-MERIDIAN také "jediným kontaktním místem" pro služby po celou dobu užívání. Výhodou pro nemocnici Marienhospital je, že zaměstnanci přesně vědí, na koho se mají obrátit, což snižuje riziko výpadků zařízení, které by mohly negativně ovlivnit péči o pacienty. Právě tato individuálnější zkušenost se službami je důvodem, proč se nemocnice Marienhospital rozhodla spolupracovat se společností CHG-MERIDIAN.

Závěr

S řešením technology2use společnosti CHG-MERIDIAN dosáhla nemocnice Marienhospital jednotnějšího sortimentu zařízení přizpůsobeného lékařským požadavkům. To vedlo k výrazným úsporám nákladů na nákup a údržbu. Kromě toho jediná smlouva s transparentními a předvídatelnými sazbami minimalizovala administrativní práci a provozní náklady.

Nové systémy nejen zlepšují diagnostiku, ale také zkracují prostoje. Díky tomu mohou být léčebné služby poskytovány rychleji a může být ošetřeno více pacientů, což zlepšuje výsledky nemocnice. Se zárukou a plnou údržbou v ceně již není rozpočet zatěžován neplánovanými nákupy náhradních dílů.

Další zvýšení efektivity bylo možné díky modernizaci zařízení na informační základnu. Pomocí sledovacího systému pak mohou zaměstnanci snadno a rychle zjistit polohu mobilních zařízení prostřednictvím tabletu. Analýza využití poskytuje spolehlivé údaje pro plánování zařízení orientované na poptávku.

„Moderní, harmonizovaná infrastruktura zařízení zefektivňuje procesy a ještě více zefektivňuje naši nemocnici – při transparentních nákladech. Řešení financování od společnosti CHG-MERIDIAN pokrývá hardware, servis a prostoje v rámci jedné smlouvy, což nám umožňuje s jistotou plánovat a co nejlépe využít náš rozpočet.“
Commercial Director, Marienhospital Stuttgart
Řešení problémů v číslech

průměrné investice organizace do technologií

~ 5 %

je průměrná investice organizací do technologií vyjádřená jako procento z příjmů organizace ve zdravotnictví v roce 2022 – Deloitte (2023)

Snižte provozní náklady

$ 93 miliard

roční výdaje nemocnic na náklady životního cyklu zdravotnického zařízení – Helix Strategy (2022)

zvýšené náklady na zboží

~ 10 %

je nárůst, který finanční ředitelé ve zdravotnictví uvádějí v nákladech na zboží ve své organizaci – Deloitte (2022)

Nástroje k úspěchu

tesma – všechna data v jednom systému

Více o produktu 

carbonZERO

Klimaticky neutrální leasing

Vyšší udržitelnost v oblasti nákupu IT
Zjistěte více 

eraSURE®

AUTOMATICKÉ VYMAZÁNÍ S VYSOKOU SPOLEHLIVOSTÍ PROCESU

Maximální bezpečnost díky certifikovanému vymazání dat
Zjistěte více 

Objevte další úspěšné příběhy zákazníků

Podívejte se, jak zákazníci získávají hodnotu z řešení společnosti CHG-MERIDIAN.
Objevte více 

Kontaktujte nás

Chcete poradit osobně a bezplatně? Spojte se s námi a zjistěte, jak můžete využít naše odborné znalosti.

Kontaktujte nás

Jsme vždy připraveni vyslechnout vaše dotazy: Těšíme se na váš telefonát nebo e-mail.
Kontaktujte nás